Wat is een flexplek?

Bij sommige bedrijven hoort het erbij om een flexplek te creëren. Een flexplek is eigenlijk een ander woord voor een flexibele werkplek. Dit is dus eigenlijk een werkplek voor iedereen binnen het bedrijf. Zo kan het bij een flexplek zo zijn dat elke werknemer van de desbetreffende organisatie via deze plek gewoon kan inloggen de hierbij behorende tools kan gebruiken. En als je wil dan kun je je weer gemakkelijk verplaatsen naar een andere plek. Als ondernemer kun je veel geld en tijd besparen door flexibeler te werken, dit kan door bijvoorbeeld je kantoor slim in te richten of flexplekken te huren. Dit zijn dus plekken waar meerdere mensen gebruik van kunnen maken.

Voordelen flexplekken

Een van de grootste voordelen van een flexplek is dat je kantoorruimte bespaart. Organisaties bestaan namelijk nooit helemaal uit fulltimers of er zijn medewerkers die bijna nooit fulltime op kantoor zijn omdat die vaak afspraken hebben of om andere redenen. Hierdoor kan het zo zijn dat sommige bureaus bijna altijd onbezet zijn. Daarom kan een organisatie ervoor kiezen om flexplekken te creëren. Hiermee bespaart de organisatie ruimte op kantoor omdat er op dat moment iedereen kan werken. Zo kan er ook voor gekozen worden om werknemers thuis een flexplek te laten creëren, hierdoor kunnen ze bijvoorbeeld buiten de files werken en hiermee kun je ook als werkgever je werknemers voor je winnen omdat ze een heleboel flexibiliteit krijgen en eigen inspraak.

Nadelen flexplekken

Natuurlijk klinkt een flexplek nu helemaal perfect maar niet alles is perfect aan een flexplek. Je kunt bijvoorbeeld nooit je spullen achter laten op een flexplek of je flexplek zo personaliseren dat iedereen kan zien dat deze van jou is. Dit komt natuurlijk omdat er steeds andere mensen op je werkplek zitten. Verder is er ook minder privacy bij een flexplek. Omdat deze plekken natuurlijk erg open zijn. Sommige mensen kunnen zich daarom ook niet echt op hun gemak voelen op het moment dat ze een telefoontje moeten doen naar een belangrijke klant of partner. Ook kunnen flexplekken er voor zorgen dat het minder fijn is om klanten te ontvangen voor afspraken. Hiervoor is het al snel veel fijner om een aparte ruimte te hebben of er moet voor gekozen worden steeds ergens anders af te spreken. Tenslotte wordt een flexplek vaak ook gezien als minder persoonlijk omdat je iedere dag ergens anders zit en zo kan je als werknemer niet echt van een werkplek jouw werkplek maken.

 

Posted in .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *