Verschillende beroepen in de bouw

Altijd al iets in de bouw willen doen, maar nog niet echt een idee welk beroep in de bouw het meest geschikt is voor jou? We zetten in dit artikel een aantal beroepen uit de bouw voor je op een rijtje!   

Timmerman 

Als timmerman heb je een redelijk breed werkveld. Dit geldt dus ook voor de werkzaamheden of klussen die je moet uitvoeren. De ene dag ben je bezig om een sterke constructie van een woning weg te zetten en de andere dag ben je bezig met het plaatsen van een nieuw dakraam. Als timmerman is het belangrijk dat je erg nauwkeurig werkt en oog hebt voor detail. Daarbij is het ook erg belangrijk dat je uitgebreide bouwtekeningen kunt vertalen naar de juiste werkzaamheden. Timmerman kun je worden door het volgen van verschillende opleidingen. Hierbij zijn opleidingen beschikbaar op MBO niveau 2 & 3.

Metselaar 

Als metselaar heb je minder variatie dan bij een timmerman. Het komt erop neer dat je eigenlijk altijd bezig met bent met lijmen en metselen van muren. Hierbij wordt baksteen, metselspecie en kunssteen verwerkt in de constructie. Als metselaar is het wel altijd belangrijk om goed af te stemmen, met de timmerman of projectleider. Als metselaar zul je 9 van de 10 keer altijd wel buiten aan het werk zijn. Gezien jij de degene bent die constructie aan het bouwen bent. Daarbij is het belangrijk dat je als metselaar de bouwtekening kunt gaan vertalen naar de juiste handelingen. Wil je metselaar worden? Dat kan door de opleiding metselaar MBO niveau 2 te volgen. 

Werkvoorbereider 

Normaal gesproken denk je bij de bouw vaak aan de mensen die buiten altijd aan het werk zijn. Alleen zonder de werkvoorbereider is het toch vaak lastig om deze mensen die buiten bezig zijn aan het werk te zetten. De werkvoorbereider stippelt alles van tevoren uit. Welke materialen benodigd, hoeveel uren er in totaal worden begroot voor het uitvoeren van een project en hoe de constructie er uit komt te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *