Tegelzetter inhuren of zelf doen?

Een nieuwe vloer leggen of tegels aan de wand plaatsen is een flinke klus. Het tegelwerk uitbesteden kost veel geld en daarom twijfelt men vaak of het tegelwerk uitbesteed moet worden of ze toch zelf aan de slag gaan. Wanneer je nooit in de bouw gewerkt hebt, raden wij je aan om het tegelwerk uit te besteden. Het werk van een tegelzetter lijkt misschien makkelijk, maar als tegelzetter zul je met veel elementen rekening moeten houden.

Wat doet een tegelzetter precies?

Tegelzetters zijn vakmannen die tegels aan wanden of als vloer plaatsen. Tegelzetters worden vaak ingehuurd voor het plaatsen van vloeren of wanden in: keukens, badkamers, toiletten, maar ook terrassen. Tegelzetters hebben een opleiding tegelzetter op mbo-niveau afgerond. Eerst zorgen tegelzetters ervoor dat de ondergrond egaal is. Wanneer de vloer niet op de juiste wijze gelegd wordt, kan dat voor veel problemen zorgen zoals: het niet goed weglopen van water in de douche of het niet goed kunnen sluiten van deuren in de badkamer of toilet.  

Kosten tegelzetter

De prijs van tegelzetters worden berekend per vierkante meter of de gehele klus. Op deze manier of je je geen zorgen te maken over het werktempo van de tegelzetter. Ook weet je van te voren al hoeveel geld het gaat kosten, zodat je niet verrast wordt door een hoge prijs. Wanneer je geld wilt besparen, kun je zelf al beginnen te slopen. Alles wat jezelf onderneemt zoals het slopen van je badkamer, toilet of keuken gaat van de prijs af. Ook kun je gemakkelijk besparen door een vakman uit de buurt in te huren. Zo worden de voorrijkosten lager. 

Tegelwerk zelf uitvoeren

Het is natuurlijk mogelijk om het tegelwerk zelf uit te voeren. Ben je dat van plan? Dan moet je er wel rekening mee houden dat je over het juiste gereedschap beschikt. een papegaaibektang, winkelhaak, diamantzaag en tegelsnijtang zijn een aantal gereedschappen die je zeker nodig hebt. Bij grote tegels is het lichamelijk ook een flinke belasting. Heb je al snel lichamelijke klanten, dan raden wij je toch aan om het uit te besteden. 

Een goede voorbereiding is het halve werk

Voordat je begint, is het belangrijk dat je precies weet wat je moet doen. De ondergrond moet helemaal vlak zijn. Om dat te meten, is een waterpas erg handig. Ook moet er goed nagedacht worden over het legpatroon en rekening gehouden worden met snijverlies van zo’n 10%. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *