Tips om te solliciteren in de bouw

Ben je op zoek naar een baan in de bouw? Dan kun je op internet eens op zoek gaan naar bouwbedrijven in je buurt. Misschien zijn er wel bouwbedrijven die je nog helemaal niet kende, maar die hard aan het groeien zijn. Zij kunnen dus wel wat hulp gebruiken! Heb je al gesolliciteerd en ben je uitgenodigd om op een gesprek te komen? Dan is het natuurlijk belangrijk dat je het maximale uit dit gesprek haalt. Kun je wel wat tips gebruiken? Die geven wij je in deze blog!

Verdiep je in het bedrijf

Een goede voorbereiding is essentieel als je naar een sollicitatiegesprek gaat. Zoek dus informatie op over het bedrijf en laat zien dat je betrokken bent. Zie je op de website bijvoorbeeld een project staan waar je heel geïnteresseerd in bent? Dan kun je hiernaar verwijzen tijdens het gesprek. Zo kun je laten zien dat je affiniteit hebt met het bedrijf. Ook kun je eens in de plaatselijke krant kijken om te zien of er nog nieuws is over het bedrijf waar je solliciteert. Beginnen ze bijvoorbeeld binnenkort met een nieuw project? Dan kun je hierover beginnen tijdens het gesprek, zodat je laat zien dat je betrokken bent.

Bedenk wat jouw competenties zijn

Voor een goed gesprek is er nog meer voorbereiding nodig. Bedenk van tevoren wat jouw competenties zijn en wat jou zo geschikt maakt voor deze functie. Als je hier van tevoren alvast over nadenkt, kun je hier zelfverzekerder over praten tijdens het gesprek. Zorg ervoor dat je je competenties en kwaliteiten niet alleen kunt benoemen, maar ze ook kunt uitleggen. Dit kun je doen aan de hand van voorbeelden. Heb je bijvoorbeeld een bouwopleiding gevolgd, zoals de opleiding stukadoor? Dan zul je al een hoop kennis en ervaring hebben, en dat mag je zeker melden!

Een verzorgde look

Kies van tevoren een outfit voor het gesprek waar je je lekker in voelt, maar die er ook netjes en verzorgd uitziet. Je hoeft echt geen duur pak aan te doen, maar een nette casual outfit is wel belangrijk. Zorg er ook voor dat je baard netjes is geschoren en dat je handen er verzorgd uitzien. Een goede lichaamshouding tijdens het gesprek is ook belangrijk.

Stel vragen

Tijdens het gesprek krijg je waarschijnlijk ook de mogelijkheid om vragen te stellen aan de potentiële werkgever. Bereid dus een aantal vragen voor, zodat je erachter kunt komen of jullie echt een goede match zijn. Ook laat je zo merken dat je geïnteresseerd bent in het bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *